Tentoonstellingen sub

Er op uit!

Voor jou geselecteerd in willekeurige volgorde

Paleis Het Loo


Vaak en graag loop ik de paleizen binnen en het blijft magisch. Paleis Het Loo is gerenoveerd en vernieuwd. Het vertelt de verhalen van de Oranjes, van Willem en Mary tot Juliana en Bernhard. Deze laatste twee associëren we met Soestdijk, maar ook zij waren einde zomer graag op het paleis op de Veluwe. De kamer van Bernhard, destijds ingericht naar ideeën van zijn moeder prinses Armgard, is weer in oude staat teruggebracht.

Noviteit: toegang tot de staatsietrap, die alleen te gebruiken was door de zeer hooggeplaatste gasten. Eigenlijk bestaat de trap uit twee gelijke delen. Over de ene trap liep Majesteit en eventueel een zeer hooggeplaatste gast, over de andere trap het gevolg. Nu mogen ook bezoekers van het museum deze historische treden beklimmen om vervolgens oog in oog te staan met een gigantische muurschildering. 

Er zijn twee audiotours en ik vind de Audiotour William en Mary de leukste!

Koningin Juliana, paleis Soestdijk, Nederland, 1974 © Nationaal Archief/Collectie Spaarnestad/ANP

De eeuw van Juliana


Aan de vooravond van het 75-jarig jubileum van haar inhuldiging als Koningin der Nederlanden, presenteert De Nieuwe Kerk Amsterdam een tentoonstelling over Juliana en haar bijzondere koningschap.De eeuw van Juliana, een koningin en haar idealenis een meerstemmige biografie over een geliefde koningin. Een veelbewogen eeuw wordt gespiegeld aan haar persoonlijkheid en haar idealen. Juliana wordt vaak getypeerd als ‘vorstin naast de rode loper’, eigenzinnig en wars van protocol. Geliefd om haar eenvoud en menselijkheid. Maar zij was ook staatshoofd in een eeuw die werd getekend door ongekende tegenslagen én spectaculaire voorspoed.

De eeuw van Juliana, een koningin en haar idealenis te zien vanaf zaterdag 15 oktober tot en met zondag 9 april 2023.


Jouw tip hier?


Heb jij een leuke tip? Mail je tekst en foto naar justinemarcella@gmail.com!

Balenciaga

Meesterlijk zwart


Cristóbal Balenciaga (1895 – 1972): hij werd beschouwd als ‘le maître’ onder de couturiers. “Als haute couture een orkest is, dan is Balenciaga de dirigent en de rest van ons slechts de musici die de aanwijzingen van de meester volgen”, zei Christian Dior eens. Het Kunstmuseum Den Haag besteedt terecht een tentoonstelling aan deze  Spaanse modeontwerper.

Bridgerton


Bridgerton volgt de Londense high society uit de 19de eeuw, met name deBridgerton familie. Terwijl de jongere leden van deze familie op zoek naar liefde zijn en zich een weg proberen te banen door de wereld van de high society verspreidt de mysterieuze Lady Whistledown spraakmakende geruchten via haar nieuwsbrief. Waarschuwing: suikerzoet en gegarandeerde crush op the Duke

Casa de papel


Een echte 'kraak-serie' in de letterlijke zin. 'De Professor" heeft de kraak der kraken uitgedacht en laat zijn plan uitvoeren door acht specialisten die voor niets of niemand bang lijken te zijn. Onder leiding van de professor beramen ze de grootste overval in de Spaanse geschiedenis door de Koninklijke Munt van Spanje te infiltreren.  Het plan zit zo ingenieus in elkaar en de hoofdrolspelers hebben zo'n mooi uitgewerkt karakter dat je op slag op hand bent van de bandieten en niet van de politie. 

Victoria


Kostuumdrama over de turbulente jonge jaren van de Britse koningin Victoria (1819-1901). De betovergrootmoeder van Queen Elizabeth II besteeg op haar achttiende de troon en vond in Albert haar grote en eeuwige liefde. Victoria is belangrijk figuur in de koninklijke geschiedenis. Ze gold lange tijd als langst dienende monarch van Engeland, totdat haar achterkleindochter koningin Elizabeth het record verbrak. Ze was de koppelaarster van de Europese hoven.

Grey's Anatomy


Keek jij Medisch Centrum West en ER en heb je nog nooit gehoord van dokter Steamy en dokter Dreamy? Dan is dit jouw serie (18 seizoenen!)! 

In deze intense, medische dramaserie worden Meredith Grey en haar collega-artsen gevolgd. Elke dag moeten ze beslissingen nemen over leven en dood. Ze zoeken steun, en soms meer, bij elkaar en komen erachter dat relaties, net als de geneeskunde, niet zwart-wit zijn. 

Velvet


Verslavend!! Velvet is een suikerzoete Spaanse serie met als decor een groot warenhuis zoals ze bijna niet meer bestaan.

Ana en Alberto groeien samen op in het modehuis Velvet. Hij is de zoon van de baas en zij is het nichtje van een werknemer. De twee worden verliefd en dat mag niet. Naast dit romantische smulverhaal is Velvet vooral de moeite waard vanwege de prachtige mode. De serie kent meerdere seizoenen en de mode veranderd natuurlijk mee. 

Ik ben benieuwd wie jouw favoriete personage wordt! Ana of toch Clara? Gelukkig hebben ze nog een Rip-off gemaakt zodat je na het laatste seizoen (4 in totaal) in een niet al te groot Spaans gat valt.  

Celebrity Apprentice


Tien bekende Nederlanders strijden tegen elkaar om te bewijzen dat zij de beste business-skills hebben. De Rotterdamse selfmade miljonair Michel Perridon daagt de celebrities iedere aflevering uit met een pittige opdracht, waarin steeds een ander aspect van ondernemerschap aan bod komt. De BN'er die tijdens de aflevering het slechtst presteert, wordt ontslagen en moet de wedstrijd onmiddellijk verlaten.

Let's work together!

Schrijf mee!

Stuur jouw tekst/foto's naar justinemarcella@gmail.com