Royalty

Royal Fun & Facts

Sometimes fun, always facts!

Wat speelt er in Royaltyland?


Klik op de foto's en ontdek!

Mijn column

Just an opinion

Al ruim tien jaar schrijf ik met veel plezier columns over de diverse koningshuizen. Meet theRoyals


Schrijf je mee? Stuur jouw biografie over een royal naar justinemarcella@gmail.com

Nederland


In Nederland wordt onderscheid gemaakt tussen het Koninklijk Huis en de Koninklijke Familie. Maar wij zetten ze allemaal in de spotlight.

Monaco


Monaco sprak al tot de verbeelding toen Grace Kelly trouwde met prins Reinier en anno nu intrigeren de Monegasken ons misschien nog wel meer.  

België


Zo dichtbij en zo anders dan het Nederlandse koningshuis...Of toch niet? De generaties lopen gelijk op en met kroonprinses Elisabeth hebben ze een echt juweel.

Jordanië


Koningin Rania is dé influencer onder de royals. Waar zij ook maar staat of gaat, er is altijd een social-media-team mee. 

Noorwegen


Ze zijn vaker actief outdoor dan zat ze in gala verschijnen. Mette-Marit heeft ernstige longziekte en moet dus kieskeurig zijn in haar openbare verplichtingen.

Japan


De keizer van Japan is de enige nog regerende keizer ter wereld. Het Japanse hof is niet te vergelijken met welk ander hof dan ook! 

Engeland


Misschien wel dé royals onder de royals?! En de familie is groot! Mede dankzij de Netflix-serie The Crown is er nog meer aandacht voor the queen en haar familie.

Zweden


De dames zijn prachtig, hun liefdesverhaal romantisch! Niet voor niets is Zweden een van de meest populaire koningshuizen.

Denemarken


Koningin Margrethe is met recht een kleurrijke koningin te noemen en haar schoondochter Mary is een plaatje! Fun fact:  ze zijn écht bevriend met de Oranjes

Luxemburg


De vlag wappert enthousiast in Luxemburg sinds de komst van de kleine Charles. Zijn opa Henri is groothertog en Charles is met zijn twee jaar dus derde in lijn. 

Spanje


De Spaanse royals hebben het niet makkelijk in hun verdeelde land met hun verdeelde familie vol schandalen. Maar de nieuwe generatie geeft hoop. 

Bhutan


De koning wordt geroemd om zijn kleding, zij om haar schoonheid. En dan hebben ze samen ook nog twee schattige prinsjes. Een kleurrijke monarchie.