Podcast

Mijn favoriete podcastsVoor jou geselecteerd

Het hart van Napoleon


Romantiek, liefde en intrige. Meesterverteller

Johan Op de Beeck neemt je met een heerlijke Vlaamse tongval mee naar de geheime ontmoetingen in de tuin en leest voor uit de smachtende brieven van Napoleon aan zijn grote liefde Joséphine. 

Omdat het huwelijk met keizerin Joséphine kinderloos blijft, hertrouwt Napoleon met Marie-Louise van Oostenrijk. Zijn hart blijft trouw aan Joséphine, al slijt hij ontelbare minnaressen en verwekt hij verscheidene buitenechtelijke kinderen. Deze podcast gaat niet zo zeer over de politiek en vele veldslagen maar over het hart van Napoleon. 

Groene oren


Hilarisch grappig en ook nog leerzaam. Een heerlijke combinatie! In Groene Orenvertellen planten, bomen en dieren zélf hun verhaal: wie zijn ze, hoe ziet hun dagelijks leven er uit? En hoe is het om va nuit hun perspectief de wereld te ervaren?


Grote namen als Lies Visschedijk, Paulien Cornelisse, 

Gijs Naber en Marcel Musters nemen je mee de natuur in. 

Waarschuwing: Grote kans op hard op lachen! 


Weer een dag


Wakker worden, koffie drinnken en... luisteren naar een dagelijks nieuwe aflevering van Weer een dag. Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman bellen elke dag en praten je bij over de dagelijkse actualiteit. In 12 minutennemen ze het nieuws door maar klagen tussendoor ook over het leven, vieren hun succesjes en halen herinneringen op. Elke dag opnieuw. De nuchtere kijk van Marcel helpt mij de dag vol relativering te starten. Ik ben zo'n fan dat ik zelfs tijdelijk lid ben geworden van Podimo om de extra afleveringen te kunnen luisteren.

Weer een dag


Op speelse wijze nemen tv-redactrices, collegaatjes en beste vriendinnen Tamar Bot & Fanny van de Reijt je mee achter de schermen van de showbizzindustrie. De mediameiden praten je bij over het sappigste medianieuws van de week en bespreken hét programma waar iedereen naar keek - of naar had moeten kijken. 

Klein nieuws brengen ze als groots en andersom.  De BN-er wordt een attaractie. En hun vaste rubriek 'chips van de week' zou verboden moeten worden! 

Bridget & friends


Drie vrouwen: een royalty journalist, een strafrechtadvocaat en een tv persoonlijkheid. Zij bespreken in alle openheid en met zelfspot de belangrijke en ‘onbelangrijke’ levensthema’s bespreken. Van eetgewoontes tot seks, van quilty pleasures tot vriendschap. 

De plantage van onze voorouders


In de achtdelige VPRO-podcastserie 'De plantage van onze voorouders' onderzoeken Maartje Duin en Peggy Bouva de sporen van het slavernijverleden in hun familiegeschiedenis. Maartjes' ouders waren aandeelhouder van de plantage waar Peggy's ouders tot slaaf gemaakt waren. Deze podcast is een 'must' om te actuele discussie over 'zwarte piet' en de 'gouden koets' beter te begrijpen en ons nationale hiaat in deze geschiedenis te vullen. 

Mathilde's Mysterie


In 1977 wordt de bekende societydiva Mathilde Willink dood aangetroffen in haar hemelbed. Zelfmoord, is de conclusie van de politie. Maar veel van haar vrienden hebben hier nooit in geloofd.


In de zesdelige true crime podcastserie 'Mathilde's Mysterie' duiken journalisten Lammert de Bruin en Babs Assink (makers van 'De Showbizzmoord') in deze geruchtmakende zaak vol intriges. Is Mathilde's dood zelfmoord of toch moord?

De Brand in het Landhuis


Grootgrondbezitter Ewald Marggraff komt bij een brand in zijn landhuis in Vught om het leven. De excentrieke Brabander bezat zo'n 700 hectare land, een kunstcollectie van ruim 500 schilderijen en een vermogen van 160 miljoen in verschillende belastingparadijzen. Na zijn dood is er geen spoor meer te vinden van de schilderijen of het geld.


Waar is zijn geld gebleven? Wat is er gebeurd met zijn schilderijencollectie? En waarom is er op deze vragen nooit antwoord gekomen?

Queen Elizabeth: niet kapot te krijgen


De koningin van 96 wordt alom geprezen door de Britten, maar dat is in die tientallen jaren weleens anders geweest. Vrijwel altijd lag de schuld niet bij Elizabeth zelf, vertelt Royaltykenner Justine Marcella vandaag in podcastDe Dag. Queen Elizabeth heeft een platina reputatie.

Jeugdjournaal over koningshuis


Het is in Nederland al meer dan 200 jaar heel normaal dat we een koning hebben, of een koningin. Maar niet iedereen vindt dat even leuk. Sommige mensen vinden zelfs dat we moeten stoppen met koningen en koninginnen. Het kost te veel geld en het is onzin, vinden ze.

Kan dat eigenlijk, dat Willem-Alexander ineens geen koning meer is, en het hele koningshuis stopt? Bart en Pien zochten het uit! In de nieuwe Jeugdjournaal Podcast hoor je het antwoord van Justine Marcella.


Let's work together!