Kroonjuwelen

KROONJUWELEN


Drie koninklijke biografieën in een notendop!

De hardcoverboekjes van 10 x 15 cm kosten slechts € 4,95 per stuk

en zijn ideaal om te verzamelen. Ook leuk als cadeau!


KONINGIN MÁXIMA


Zij groeit op met de Argentijnse tango, hij met het Wilhelmus. Hij droomt in het Nederlands, zij in het Spaans. Hun wiegjes staan op meer dan elfduizend kilometer van elkaar. En toch weet koning Willem-Alexander zijn grote liefde te vinden.

Het sprookjeshuwelijk op 2-2-2002, wie herinnert het zich niet? Prinses en later koningin Máxima is door het Nederlandse volk vol overtuiging in het hart gesloten, haar populariteit is ongekend.KONING WILLEM-ALEXANDER


Posters van Lionel Richie en Kim Wilde hangen aan de muur, de deur is beplakt met stickers, op de stoel hangt een puber met op schoot zijn hond en in zijn handen de oorlogsroman De donkere kamer van Damokles van Willem Frederik Hermans... Op het eerste gezicht een gewone puber. Maar dat is Willem-Alexander allerminst.'


 In dit kroonjuweel wordt in een notendop het leven van koning Willem-Alexander geschetst. Bekende en onbekende anekdotes geven een treffend beeld van onze huidige monarch.

DE PRINSESSEN VAN ORANJE


De prinsesjes Amalia, Alexia en Ariana mogen zich verheugen in een warme belangstelling van het Nederlandse volk. Temeer, daar hun ouders Willem-Alexander en Máxima hun privacy zo goed mogelijk afschermen, desnoods tot in de rechtszaal. Uit dit kroonjuweel komen de drie prinsesjes naar voren als de kleine persoonlijkheden die ze ieder zijn, waarbij wat extra aandacht uitgaat naar de kroonprinses, Amalia. Drie beroemde meiden, zich welbewust van hun unieke positie in de Nederlandse samenleving.


RECENSIEIn negen korte hoofdstukken worden leven, karakter en werkopvatting van de Nederlandse koning Willem-Alexander (1967) geschetst. Begonnen wordt met zijn geboorte en onbezorgde jeugd tot 1980 op kasteel Drakensteyn, daarna volgen hoofdstukjes over onder andere de overgang naar Den Haag toen zijn moeder Beatrix in 1980 koningin werd en zijn verzet tegen zijn toekomstige rol, zijn militaire diensttijd en studie, zijn huwelijk met Maxima Zorreguieta en de geboorte van hun drie dochters, het ongeluk en de dood van zijn broer prins Friso en tenslotte zijn koningschap sinds 30 april 2013 en de eigen manier waarop hij dat invult. De hoofdredactrice van het tijdschrift 'Vorsten' schreef eerder in deze serie schetsen van de drie prinsesjes en van koningin Maxima. Deze prettig leesbare en heldere beschrijving van de koning, zijn karakter en taakopvatting geeft in een notendop met veel leuke anekdotes een uitstekend beeld van hem en dat waarvoor hij staat. Dat maakt dit boekje ook heel geschikt als voorbereidingsmateriaal voor werkstukken van leerlingen in het vervolgonderwijs. Gebonden uitgave in pocketformaat; normale druk; geen illustraties. Eerste deel in de reeks "kroonjuwelen' van het tijdschrift Vorsten, met ook delen* over Máxima, over de drie prinsessen en over Beatrix.


Drs. Madelon de Swart

Copyright @ All Rights Reserved